perjantai 14. tammikuuta 2011

Posliiniplättyjä ja huopaa

Lueskelin Ikomin ihanaa blogia ja silmiini sattui "ihastu inhokkiin" haaste. Tarkoitus on haastaa itsensä kokeilemaan jotain mikä ei heti sytytä tai josta on surkeita muistoja. Ikomin listalta poimin omalleni heti ristipistot ja skräppäyksen, mutta muuten jäin oikein pohtimaan enkä heti keksi lisää! No okei pitsinnypläys, mutta sitä en lupaa tänä vuonna kokeilla - vetoan ajanpuutteeseen... Ikomin listan posliininmaalauskin on kokeiltu vuosikymmen sitten. Tässä siis posliinia:
 Tässä olen säilyttänyt mm. teepusseja. Tykkään väreistä.
 Tähän pikkukippoon hilloan aina matkoilta raahattuja pikkukiviä.
 Samaa tex-mex-osastoa kuin edelliset. Väreistä huomaa, että meille se kuuluu.
 Teiniangstia? Piisien sanoja.
 Pullalautanen. Tässä syy miksi tykkään hurjasti Unikuun terapiahuoneen kaupunkipaidasta.
 Vähän pliisumman värinen aurinkovati.
 Dreijausta keltaisena...
 ... ja vaaleanpunaisena.

Posliininmaalaus oli kivaa! Huonoja puolia ovat keskeneräisten töiden huono liikuteltavuus (pitäisi olla oma uuni ja työhuone, jotta voisi maalata aina kun inspis iskee - psykedeelisen kallis ajatus!) ja valkoposliinin huono saatavuus erikoisina muotoina ja kokoina. Kahvikuppeja kyllä löytyisi. Matskuja mun ei tarvinnut hankkia, vaan käytin äidin. 
 Työkaveri pyysi kaksia huopahelmiä - oransseja ja ruskeita. Kummankaan värisiä puuhelmiä ei ollut, eikä oikein kunnon ruskeita pallojakaan valmiina. Ajattelin kiikuttaa nämä neljä näytille ja kysyä parannusehdotuksia...

1 kommentti:

  1. Löysin blogisi äskettäin, ja täällä on kivoja juttuja!

    Minä haluaisin kokeilla posliinimaalausta ja keramiikkatöitä, dreijausta... aika vaan ei riitä kurssille lähtemiseen. Eläkkeellä ehkä. :/ Tykkään noista sun lautasten yms. väreistä!

    VastaaPoista