keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Juhannusruusu

 Mä tein sen! En todellakaan osaa osannut virkata, mutta niin vaan ilmeisesti sitä oppii. Ihanien työkaverien kanssa vietetty kässäpäivä tuotti tulosta - istuin nimittäin Jaanamaan Jaanan kanssa lattialla muutaman tunnin, ja opettelin piilosilmukan ja kiinteän ja pylvään ja mitä näitä nyt on. Pylväsrivistöt jatkoin kotona loppuun, ja yövuorossa konsultoin amigurumi-guru-Lottaa reunan kanssa.

Työn jälki ei ehkä ole kaikilta osin priimaa, mutta onneksi kudetta on jäljellä toiseen samanlaiseen...
Malli on Kauhavan Kangasaitan Juhannusruusu, monissa monissa blogeissa nähty. Ihana suklaanruskea, suloisen pehmeä ja varsin kohtuuhintainen (9,5€/kg) ontelokude on Someron Langasta.
 Salamalla otetussa kuvassa väri ehkä vähän enemmän kohdallaan?

Äiti muuten muistutti tänään, että olenhan mä joskus virkannut. Tosiaan, parin vuorokauden junamatkalla Kalkutasta pohjoiseen, tai saattoi se olla paluumatkallakin, eväänä chaita ja asemalta ostettuja keitettyjä kananmunia chilijauheella... Ah, se tunne kun menet vessaan joka koostuu reiästä lattiassa ja ainakin viisikymmentä edellistä asioijaa on osunut hutiin siitä reiästä... Silloin lanka oli ohutta puuvillalankaa ja matkakaveri Liisa lauloi ja auttoi silmukoissa.
Sanoinko jo, että mä NIIN tykkään tästä?

7 kommenttia:

 1. On se hieno! Omastani uupuu vielä muutama kerros,kun työ ja pihahommat verottaa kässäaikaa. Mutta sun matto näyttää varsin mainiolta, hyvä Pirkko!

  VastaaPoista
 2. Kannattaakin tykätä noin hienosta matosta (varsinkin kun sen on tehnyt itse!) :)

  VastaaPoista
 3. Upee tuli! Kohta munkin oma valmistuu. Mihinhän mun kommentti on hävinnyt, aamulla kommentoin mun hienolla puhelimella, mutta se ei näemmä toiminut. Höh ja pöh, siinä se näytti olevan ihan hienosti se kommnentti.

  VastaaPoista
 4. Hieno on - onnittelut! :)
  -AniiL-

  VastaaPoista
 5. Kiitos kehuista!

  Jaana se kommentti oli mennyt roskapostiin - bloggeri on jostain syystä nyt ruvennut heittämään sinne kommentteja. Ei millään viitsis ottaa sanavahvistusta takaisin, kun ne sanat on niin pölöjä ja hankalia aina :(

  VastaaPoista
 6. Ai kun on kiva! Aina mukavaa, kun joku pääsee virkkaamisen maailmaan :)

  VastaaPoista