sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kesäistä kotoilua

 Löysin niin älyttömän hyvän raparperipiirakan ohjeen, että jaan sen nyt tässä. Lähteestä ei tietoa, pahoittelen, ja terkkuja vaan ohjeen kehittäjälle. Kiitos ja nam. (Ohjekin on tallessa vain kuvankaappauksena kännykässä, että hyväkin tietenkin kirjoittaa se muistiin...)

Muruseos:
8dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
250g voisulaa

Pohjataikina:
n. 2/3 muruseoksesta
2dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
1l raparperinpaloja
2tlk rahkaa
2dl sokeria
2 kananmunaa
3tl vaniljasokeria

Pinnalle ne loput murut.

Muruseoksen kuivat aineet sekoitetaan ja lopuksi lisätään voisula. Pohjataikinaan lisäykset ja sitten pohja pellille. Täyte ja murut mukaan ja uuniin 45min 175C.
 Ei muuten haittaa yhtään jos päälle lisää vielä ison nokareen vaniljajäätelöä!
 Nyt on kuulkaa yks Pirkko ollut aivan liekeissä! Viikon sisään on pesty matot ja siivottu autotalli (ah, ihana teollisuusimuri!), tänään leivottu pullaa, siivottu vaatehuone ja tehty valokuvakirjaa. Iso kasa projekteja viimeistelty, kuten esim. nämä pyyhkeet jotka kaipasivat ainoastaan kanttinauhoja reunoihinsa. Iso kasa projekteja on myös laitettu kiertoon...

 Mähän en muuten ole mikään hortonomi, mutta pakko laittaa pari ihanaa Instagramia pihamaalta. Onneksi mummi taikoo meille kesäkukkia! Vanha emalikattila varmaan anoppilasta ja mosaiikkiruukku mimmin taidonnäyte.

Traktorimiehen fillari sai varoituskolmion, vauhti on meinaan sen verran hurja sekä pikkufillaristilla, että lähistön autoilijoilla. Jospa muutamalta lisälyönniltä välttyisi tämä Pirkko tämän ansiosta.

1 kommentti:

  1. Nam nam, mut jos ei jaksa itte leipoo, niin pitää varmaan poiketa siellä :)
    Kylläpä mullakin tuollaiset kanttaukset helposti jäis odottamaan, kivat kuitenkin noin valmiina.

    VastaaPoista