maanantai 23. heinäkuuta 2012

Pirkko kävi asuntomessuilla

 ...muutaman muun kanssa. Ei tosiaan tarvinnut yksin tallustaa tänä(kään) vuonna. Speksit messuista löytyy jo monesta oikeasta sisustusblogista ja lehdestä, ja koska aihekin on totaalisen Off Topic tälle blogille, niin laitanpa vain muutaman nastan TSI-vinkin. (No ne messut ovat Tampereelle jos jotakuta nyt kiinnostaa.)

Kellokoneistoja saa muutamalla eurolla, ja tässä pari oikein kekseliästä vinkkiä niiden jatkokäyttöön. Klassisen pitsalaatikon ja LP-levyn voi jo unohtaa...

 Kaikenlaista virkattua ja neulottua löytyi useammasta kohteesta, tässä tosi makea iso ruukunsuojus.
 Tykkään!

 Näissä raheissa on nastan kotikutoinen fiilis - tekijänä ei taida olla Luhta eikä muu teollinen lafka, eikä edes taidokkaampo blogisti. Ehkä mäkin voisin siis yrittää.
Tästä olisi ollut kiva tietää mistä on haalittu - naulakko siis.

Kaikenkaikkiaan oli kiva havaita, että

+säilytystilojen määrä oli kaikenkaikkiaan kasvussa verrattuna edellisiin vuosiin (paitsi vessoissa)
+värit ovat tulossa (paitsi keittiöihin, joissa edelleen on sitä korkeakiiltoista valkoista,  kuten jo viimeiset kymmenen vuotta)
+kuvatapetit & printit ovat tosiaankin lyöneet itsensä läpi

Erikoista taas oli, että

-puutalot loistivat lähinnä poissaolollaan, suurin osa taloista oli ankeita betonilinnoja
-kovin olivat sisustukset taas identtisiä, missä on suunnittelijoiden luovuus?
-ilmeisen lukutaidotonta porukkaa joka kohteessa, koska asiallisen kokoinen kirjahylly oli YHDESSÄ kohteessa
-makkarit edelleen niin pieniä, ettei sinne mahdu kunnolla edes yhden hengen sänkyä. Suurimmissakin makuuhuoneissa tilaa oli niin vähän, ettei edes yöpöytä mahtuisi. Asia on ymmärrettävä 125m2 pikkutalossa, mutta 300m2 kivilinnassa melko erikoista.
-kummallinen on se kaveri, joka haluaa nukkua katutasossa isot ikkunat kahteen suuntaan naapureihin päin, ja sama kaveri myös haluaa kakkia vapaasti, koska vessassa oli seinän kokoinen ikkuna suoraan kohti naapureita.

Bonukset näiltä messuilta jaetaan

a) sille hiirenkokoiselle kaverille joka innostuneena ihaili minipunttisaleja useammassa kohteessa
b) sille keski-ikäiselle tädille joka kirosi miten "varmaan täälläkin ne naapurin huutavat kolmevuotiaat ramppaavat tossa takapihalla" - täti hyvä, muutaman vuoden päästä ne silloiset kolmevuotiaat ovat kasvaneet, mutta sinä sen sijaan olet edelleen tympeä kurppa

Menkää messuille ihmiset, Pirkkokin menee taas ensi vuonna!

7 kommenttia:

 1. Mulla olis liput asuntomessuille. En oo käynyt ennen, mielikuva on jotenkin rasittava koko touhusta. Mut kai sinne nyt sit on mentävä, tää postaus sai sen tuntumaan vähän paremmalta. :-)

  VastaaPoista
 2. Ah, kiitos postauksesta! Voittaa rehellisyydellään kaikki sisustuslehtien ja -blogien diipadaapat. Melkein pitäis lähteä messuille itsekin... :)

  VastaaPoista
 3. Hahaa, kiitos! Sain päivän naurut :)

  VastaaPoista
 4. Loistava raportti, kiitos siitä. Nuo kuvaamasi jättilankaneuleet ovat hienoja, todella. Ja erityinen tack tuosta lopun kurpasta. Naurattaa vieläkin!;) Minä en ole enää vähään aikaan käynyt messuilla. Rupesi ahdistamaan se "hammaslääkärin vastaanottohuone" - sisutustyyli, mitä joka paikassa niihin kivilinnoihin ängetään. Olen ajatellut, että mulla on vaan niin outo maku ja olen niin juntti, kun en tajua. Erityisesti olen kummastellut sitä, että talot voivat olla tosi isoja, huonekorkeutta se viisi metriä (samaten pestävää ikkunaa), mutta siitä huolimatta makuuhuoneisiin ei mahdu mitään ja muitakin ahtaita soppeja löytyy. Mutta kuten sanoin, juntti nikä juntti.

  VastaaPoista
 5. Outi: Tosiaan on kummallista, että messutalot tehdään niin övereiksi ettei niistä normikansalainen saa enää mitään vinkkejä, ja silti käytettävyys kärsii. En tosiaan ole arkkitehti, mutta ei voi olla niin ylivoimaista käydä jonkun tavallisen perheen kotona ja tarkkailla mitä tarpeita siellä OIKEASTI olisi. Mä luulen, että tässä asiassa suurimmalla osalla suomalaisista on juntti maku mikäli messuja käytetään mittarina :D Mielummin landejuntti kuin kaupunkilainen kermaperse vai miten se meni, *tirsk*, sanoo vajaat kuusi vuotta landella asunut...

  Maija: Älä ainakaan hukkaa lippuja! Ehkä hauskinta messuilla on tosiaan bongailla ihmisiä ja kommentteja. Joku kertoi kisasta jossa tarkoitus oli bongata samasta talosta eniten sellaista mitä ei missään nimessä itse omaan taloon haluaisi perustelujen kera - voittajalle punkkupullo :D

  VastaaPoista
 6. Pari päivää sitten luin jostain blogista, miten tänä vuonna messuilla oli tosi suuria makuuhuoneita ja huipputyylikkäitä keittiöitä - vähän kyllä mietin että tuliko lainkaan käytyä samoilla messuilla...

  VastaaPoista
 7. Kiitos tästä, itse en jaksa messuille raahautua, tai en oikeen ehdi vaikka jaksaisinki..mutta nuo neulerahit on inspiroivat.

  VastaaPoista