maanantai 22. marraskuuta 2010

Isompaa urakkaa

 Eilen jo tunsin sen, meinaan flown iskevän metrisellä halolla. Tänään siis aamusta lasten kanssa pihalle, naapurin lasten kanssa hurjaa menoa ja voimat pois. Heti lounaan jälkeen hommiin, ja tiukat kahdeksan tuntia töitä. Okei, mut keskeytettiin n. 154 kertaa (vähintään!), lisäksi välissä tein muutakin, kuten lämmitin ruokaa lapsille jne. Aika kivasti kuitenkin suunnitelma toimi. Tuloksena 12 pipoa, 2 neulatyynykukkaa, 2 tonttulakkia, Barbababa-pussilakana ja tyynyliina juniorille ja 14 pussukkaa. Barbababa-kangas on syksyisiä Tukholman tuliaisia - ja koska meillähän mikään ei marinoidu (hahhah!), se oli pakko laittaa lihoiksi. Tyynyliina tuli Barbababa-flanellista, ja pussilakanaankin laitoin toiselle puolelle kierrätettyä keltaruudullista flanellia. Nämä unohdin kuvata, mutta eiväthän ne miltään näyttäisikään ennen kuin vasta tosi toimissa! Seuraavaa lakanoiden vaihtopäivää odotellessa.
 Viva! -kankainen pussukka Hipun (klassikko-)kaavoilla. Nyt olen jo treenannut sen verran, että osaan jo itsekin kaavoittaa pussukoita. Jotain edistystä? Tästä tuli mun suosikki!
 Näitä neulatyynykukkasia olen nähnyt vaikka kuinka monessa blogissa, ja pakkohan niitäkin oli kokeilla. Vanua on pussitolkulla perhekahvilan keppihevostalkoiden jäämistöistä itselle ostettuja.
 Peruspipoja siis neliökaavalla. Kärpässienet Hanhelilta, Bambu-pöllöt (vähän nafti pala, mutta menee just) ja sukellusveneet Sampsukalta. Tonttulakkeja olen suunnitellut vasta pari vuotta, eikä tietenkään ollut punaista velouria, eikä edes ruskeaa, joten tein sitten Ikasyrin tähtitrikoosta, jota oli jemmassa just riittävästi kahteen pipoon. Kädentaitomessuilta muistin ostaa kulkusia. Loppuillasta alkoi lasten kärsivällisyys olla koetuksella, "ai että sä vieläkin ompelet???" . Nerokas ratkaisu oli antaa mimmille muovikassillinen fleece-tilkkuja ja rulla maalarinteippiä. Niistä riitti iloa viimeiseksi kahdeksi tunniksi. Urakan lopuksi sain puolituntia irrotella maalarinteippejä pikkuveljen hiuksista, vatsasta, korvista, meidän hellasta, terassin ovesta, mun kengistä...

3 kommenttia:

  1. Woihan Wau taas mitä tekeleitä!! Ihana blogi! :)

    VastaaPoista
  2. Hienoja! Mä voisinkin tilata parit asennetonttulakit jouluksi! Miten olis?

    VastaaPoista
  3. Siin oliski hyvä projekti! Jotkut asennelakit olis varmaan aattona tarpeen jos sun työvuorot meni niinku toivoit? Yötä siellä sit vietellään glögin kera! Katotaan jos törmään johonkin sopivaan trikooseen, niin voin pari myssyä vääntää.

    VastaaPoista