torstai 21. huhtikuuta 2011

Tosi hyvä siivouksesta kieltäytymispäivä!

 Kolme tuntia edellisestä postauksesta... Ei tosiaan ole tullut siivottua. Sen sijaan tartuin tällaiseen takkipoloiseen, joka on odottanut leikattuna pinossaan jo reilun kuukauden. Vetoketjullinen takki on kuulostanut niin kovin haastavalta.

Eihän se mahdoton urakka sittenkään ollut. Tämä on tosin sellainen simppeli versio - ei taskuja tai muita kikkailuja. Mutta vuoritettu on! Kangas on kaikkien tunnistamaa, ihanaa Lasten Metsolan joustofroteeta, resorit Myllymuksuilta, vetskari Va-Ritilta Turusta, vuorena fleeceä Jätti-Rätistä ja hihoissa trikoota paikasta x (ei käryä).
 Huppu on tuollainen peruspyöreä, seuraavaan voisi suunnitella hiippahupun (puhun siis ihan kuin joskus tulisi seuraava projekti). Kaavasta ei havaintoa. Tämä on ollut leikattuna niin kauan, etten enää muista mistä se on. Oletettavasti naapurilta!
 Vähän reilu tuli, mikä on ehkä ihan hyvä koska kesä on ihan just täällä. Traktorimies tykkää.
 Välipala. Nyt alkaa näitä muovitettuja pussukoita olemaan varastossa sen verran, että on pakko pitää paussi kunnes ne on diilattu eteenpäin.
 Tässä vielä eilisiä liimailuja: nappikorvikset. Ikivanhat, sikamakeat napit!
Ja liimalinjalla: sormuksia myös kaikenmaailman kätköistä ilmestyneillä napeilla.

4 kommenttia:

 1. Kiva takki. Minäkin haluan nappikorvikset, sellaisia voisin oikeasti käyttääkin! Onko Va-Ritissa hyvä valikoima vetoketjuja? Etsinnässä sellainen mangon keltainen takkiketju, eikä tunnu löytyvän. Va-Ritissa en ole ehtinyt käydä katsomassa.

  VastaaPoista
 2. Va-Ritissa on mun mielestä Turun paras valikoima. Ei ihan nettikauppojen vertainen, mutta palvelu korvaa sen minkä valikoimassa jää jälkeen :D Neurokangas ei tunnu myyvän kuin perusvärejä kiskurihintaan, ja Jätti-Rätissä taas on lähinnä lyhyitä vetskareita hyvä valikoima.

  VastaaPoista
 3. Pitää sen verran tulla vielä kysymään, että minkälaista liimaa kannattaa käyttää tuollaisiin korviksiin?

  VastaaPoista
 4. E6000 liima on hyvää, sitä saa ainakin Etsystä monistakin kaupoista. Toinen aika hyvä on epoksiliima. Se sekoitetaan kahdesta putkesta tikulla yhteen, kuivuu nopeasti (pitää siis olla nopea liimaaja!) ja sitä mun käsittääkseni tosi monet koruntekijät käyttää. Epoksia saa ainakin ihan Anttilasta ja vastaavista ja rautakaupoista kanssa, maksaa vajaan kympin.

  VastaaPoista