perjantai 27. huhtikuuta 2012

Synttäreitä ja pikapiipahdus keväisessä Tukholmassa

 Viime viikonloppuna oli talo täynnä synttärihulinaa! Meidän lapsilla on vain kaksi viikkoa syntymäpäivien välissä, joten tänä vuonna päädyimme järjestämään yhteiset mummi/kummisynttärit. Lisäksi mimmi sai ensimmäiset kaverisynttärinsä. Mimmien kemuissa oli jätskibaari, mutta mummijuhliin teimme kakut molemmille.

Mimmin kakussa täytteenä valkosuklaamoussea ja mustikkarahkaa, ja päällä vaahtokarkkimassaa. Kimaltavat koristeet mimmi teki suurimmaksi osaksi itse pursotusväreillä, ja myös lippunauha on mimmin käsialaa. Vähän haastavaa oli kynttilöiden puhaltaminen ettei syttynyt koko nauha...
 Pikkuveljen kakussa oli täytteenä Fazerin blöö-kermavaahto-tuorejuusto-Mariannerae-herkkua ja lisäksi mansikkarahkaa. Päällä myös Fazerin sinistä ja kermaa. Suklaatraktorit Turun Kauppahallin ihanasta suklaapuodista.
 Molemmissa kemuissa oli tietysti mukana myös Mr.Kaalisiili! Viimeksi tein tämän meloniin, ja se oli kyllä toimivampi. Kaalista sai nimittäin tosissaan nyppiä noita tikkuja irti.
 Kaverikemuissa askarreltiin kaulakoruja ja leikittiin mm. aasinhännän laittoa.

 Tiukkaan työputkeen saimme upotettua vielä pikavisiitin Tukholmaan, kun nyt oli mahdollisuus tehdä Turusta päivä Tukholmassa -risteily vaihtamatta laivaa. Silja Galaxy ei ollut oikein toimiva konsepti, mutta onneksi Tukholma on aina yhtä ihana! Puissa oli jo pienet lehdet...
 Muutamia kivoja ostoksia tuli tehtyä. Panduro Hobbystä tietysti askartelutarvikkeita monenlaisia, Ohlssonilta paria tähtitrikoota ja keltaista kärpässienijerseytä, ja Granitilta ihana riipputuoli terassille.
 Ohuehkot muffiniöverit Gallerianin kahvilassa.
Nämä pienet (n.4-5v:n) korkkarit bongasin laivan leikkihuoneesta... Mielipiteitä on monia - kerro omasi :D

3 kommenttia:

 1. Mun mielipiteeni on varmaan painokelvoton. Jos sanon sievästi vaan että ei korkkareita alle 15-vuotiaille. Rupes tekemään mieli muffinssia. :-)

  VastaaPoista
 2. mittäääääääh, oiskos Ohlssonilta saanut kankaita!? Piru vieköön, kävin siellä pääsiäsenä mut vaan toimistotarvkepuolella. Pöh.

  Ja oi mitä kakkuja. NAM.

  VastaaPoista
 3. Maija: :D täytyy sanoa että olen aika samoilla linjoilla tässä.
  Isosisko: Ohlsson's tyger, ei Clas Ohlsson! Kangaskauppa myy pientä valikoimaa trikoita, (JNY:n?) niitä pilviä, apinoita jne. Enemmän verhokauppa, mutta tosiaan vähän muutakin. Tosi hyvä sijainti Hötorgetin kupeessa mun lempikauppojen Granitin ja Panduro Hobbyn askartelumaailman välissä.

  VastaaPoista