keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Halvempaa kuin terapia?

Kahvittelu ja kankaiden kanssa nysvääminen siinä samalla on mitä parhainta terapiaa. Halpaa? No ei tosiaan, mutta mitäpä ei mielenterveytensä eteen tekisi eikä ole kyllä minkäänlaista käsitystä terapian hinnoista... Oikein harmittaa, että kaikki ihanat ystävät eivät ompele! Alkaa jo vähän tuntua siltä, että laiminlyön ei-ompelevia ystäviä... Ompeluseurat oli nimittäin taas eilen ja oli oikein mukavaa. Vielä illalla saunassa mietin, että olisi varmaan Rouva Tarkan kannattanut tehdä se unipussi kuitenkin toisella tavalla.
 Tätä herkullista punahilkkaa olen hillonnut jo jonkin aikaa. Ostin sitä pihinä liian vähän, ja nythän sitä ei enää saa. Mietin miten sen saisi parhaiten hyödynnettyä, mutta eipä se kankaana kaapissa ainakaan ketään lämmitä. (Paitsi ehkä omia lapsia, jotka parin kymmenen vuoden päästä miettivät, että minkä ihmeen takia se äiti teki kaikkea pöhköä näistä ihanista kankaista eikä säästänyt meille ommeltavaksi...? Ehkä ei.) Päädyin lyhythihaiseen mekkoon, koska kesä on ihan kohta (onhan?). Resoriksi olisi sopinut monikin väri, mutta valonkaipuussani päädyin aurinkoiseen keltaiseen.
 Helmat tein kaksoisneulalla, ja saanpa näköjään tehdä uudelleen. Mekko oli tänään heti päällä ja ikävästi rullaa tuo alareuna. Höh! Ei auta kuin taittaa uudelleen... Koko 110cm ja kaava muokattu Ottobren Tilda trikoomekon kaavasta.
 Näitä sydämiäkin olen hillonnut kaapissa. En oikein luota omiin taitoihini vielä (syystä!), enkä aina raaskisi käyttää kaikkia ihanuuksia siinä pelossa että menevät pipariksi. Arvatkaahan minkälainen pinkka Muru-neuloksiakin tuolla kaapissa vielä on... Mimmille perusmallin hihaton mekko, joku voisi muistuttaa mua ettei enää näitä - kaappiin EI MAHDU ENEMPÄÄ! Poikaselle paita johon kokeilin tuollaista erilaista kaula-aukkoa. Ei priimaa, mutta ehkä tätä kehtaa käyttää. Kiinnitys Kam-nepillä.
 Pupumetsä velour on Sampsukalta. Tästä tuli mimmille liian nafti, kavensin liikaa joten tälle täytyy etsiä joku pienempi käyttäjä. Tämä kangas näyttää tosi kivalta, mutta en kertakaikkiaan keksi sille käyttöä.
Mimmille vielä pilvijoustofroteesta mekko ja peruslegginsit. Ai niin, ompelin vielä itselleni ruskeasta joustofroteesta mekon, mutta malli ei ollut kuvauksellinen joten kuvat on sensuroitu. Viikonlopuksi olisi kaikenlaisia projekteja ajatuksissa - nyt tuntuu siltä, että voisi tehdä välillä jotain muuta kuin lapsille vaatteita. FB:n käsityöhaaste ainakin on ajatuksissa.

2 kommenttia: