tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kesäisiä pinnejä ja mekkoisia pohdiskeluja

 Löysin taannoin hulvattoman blogin nimeltään Regretsy, jossa kritisoidaan tätä ihanuuksien ihmemaa Etsyä. (Etsyhän on kaikenmaailman upeiden käsityöläisten yhdistetty tori, jossa lisäksi on ihan kiitettävä määrä kiinalaisia jälleenmyyjiä.) Ensimmäistä selatessani innostuin tutkiskelemaan myös jälkimmäistä, ja päädyin tilaamaan vaihteeksi uusia pinnipohjia kivoilla pilkuilla. Tykkään!

 Tämä taas on jo huhtikuussa valmistunut, mutta jostain syystä bloggaamatta jäänyt, mekko mimmille. Kaavailin tätä synttäriasuksi, mutta kun tästä tuli tällainen joulu-ainainen-kolttu, ja kivoja mekkoja tuntui satelevan ovista ja ikkunoista, niin tämä jäi ihan vaan arki käyttöön.

Huomaa mimmin itse valitsemat asusteet!
 Kaava pohjautuu löyhästi Albababyn mekkoon, josta siis tuo idea yläosan kiinnittymisestä napein. Paitsi että tässä nyt on nepparit. Tästä piti tulla käännettävä, mutta en sitten jaksanutkaan ommella alaosan saumoja piiloon. Vähän turhan leveäkin tuli yläosasta. Yläosassa on ohut tukikangas eli pysyy hyvin ryhdissään. Sydänkankaat Ohlssonilta Tukholmasta.
 Takana isot napit Alman puodista Salosta, jossa muuten taitaa olla lähiseutujen paras valikoima nappeja.
 Menee tämä hameenakin.
Tässä toinen mekkoprojekti, joka tosin on keskeneräisenä odotellut jo useamman tovin. (Kuvassa hädin tuskin nurmikko vihertää...) Kyseessä on mummin jostain markkinoilta ostama pellavamekko, lyhyt ja leveä. Kangas itsessään on aivan ihanaa. Kavensin tätä aikalailla, ja silti se oli pitkään liian leveä. Leveyttä on vieläkin ronskisti, mutta ajattelin silti jatkaa käyttöikää lisäämällä helmaan tuon puuvillarypytyksen. Ja siihen se sitten jäikin. Kysymys kuuluukin, että mitä nyt? Jotain se kaipaa, mutta mitä?

4 kommenttia:

 1. Ihania pallopinnejä!! Minkähän niminen mahtoi kauppa olla..? Ihan vaan katosin oisko siellä itselle mitään..

  Tuota mekkoa pohdiskelin jonkun aikaa mutta en mä keksi miten sitä vielä muokkaisin.. Niin vähän on mekko kokemusta täällä.

  VastaaPoista
 2. TanjaV SoiFlower oli kauppa! Nopea toimitus, ja näyttäis taas olevan -15% hinnoista :D

  VastaaPoista
 3. Jos siihen mekkoon vaikka kiinnittäisi vaaleanpunaisista helmistä tehdyn vyön. Tai jos löytyy pesua kestäviä helmiä niin niillä voisi kirjailla jonkun pienen kuvion helman yksiväriseen osaan. Tai iso kangaskukka olkapäälle?

  VastaaPoista
 4. Kiitos ideoista Maija - luulen että tuo kangaskukka olis just sitä mitä tämä mekko kaipaisi!

  VastaaPoista