sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Hyvää housukaavaa metsästämässä

 Viime aikoina on valmistunut lähinnä pöksyjä ja pipoja. Tilkkulaatikko pursuilee ja ainakaan näitä ihania kuviotrikoita ei millään raaskisi heittää roskiinkaan. Mutta mitä ihmettä näistä miniatyyritilkuista voisi tehdä? Murun jämistä tein kukkaron ihan ilman vuoria. Ideoita kaivataan!
 Ja ne housut! Toistaiseksi paras housukaava on Ottobren Saimi. Jotenkin onnistun aina möhlimään vyötärön kanssa, teen siitä liian matalan. Eikä muuten ole kiva jos remppavako vilkkuu...
 Näistä housuista kivoimmat tuli kirkkaan keltaisesta joustiksesta.

 Fiksua tehdä lahkeisiin resorit ja huomata sitten käyttäneensä koko jämäpalan kyseistä väriä...
 Mä en käsitä miten jotkut saa raidat kohdistettua kaartevissa kappaleissa???
 Yksivärisiä paitojakin pitäisi tosiaan tehdä. Jostain syystä mun tarvikekaapista löytyy yksivärisiä kankaita vaan joustiksina ja veloureina - ehkä vähän jäykkiä T-paitaan? Tämä keltainen on varmaan jo riittävän lähellä yksiväristä? Sydänpaita on lähinnä tämän setin kaveriksi ajateltu.
 Vielä yhdet Saimit. Onnistuneimmat housut tulevat selvästi jämäkästä joustiksesta ja tosi pitkillä resoreilla. Taas olisi ongelma - jos siis haluan laittaa näihin taskut (niin kuin joskus lupasin, siis laittaa enemmän yksityiskohtia vaatteisiin) niin missä vaiheessa ne kuuluu tonne tunkea? Ja miten sivusaumattomiin housuihin edes saa taskut?
 Resori on räikeää, mutta ei ehkä ihan niiiiin räikeää kuin ekassa kuvassa.
Hei mä maastoudun! 

5 kommenttia:

 1. Söpönen tuo sydänpaita <3 Mulla on tapana ommella sivusaumattomiin housuihin taskut ihan vaan päälle ennen pöskyjen kokoamista. Helppoakivvaa, tietty tilavuus ei ole samaa luokkaa kuin taskupussiversioissa.

  VastaaPoista
 2. Kivoja perusvaatteita. Onko sulla muuten kestänyt pesuissa hyvänä tuo sydäntrikoo? Erityisesti tuo ruskeapohjainen. Meillä se meni muutamassa pesussa sen näköiseksi kuin olisi kirpparilta ostettu ja kierrätetty viidellä lapsella ennen sitä. Oli vähän pettymys kun ihan nurinpäin pestään eikä käytetä valkaisevia pesuaineita. Loppu kangas odottaa kaapin perällä kun en halua sitä käyttää.

  -Eili-

  VastaaPoista
 3. Mun täytyykin AnniP käydä sun blogissa vähän tarkemmin vakoilemassa housuja ja niiden taskuja!

  Ja Eili se ruskea sydäntrikoo haalistui kyllä tooooosi paljon ihan parissa ekassa pesussa. Tarttis varmaan surauttaa lopusta vaikka pipoja joita ei pestä ihan yhtä usein kuin sisävaatteita. Tylsä juttu kyllä, ton hintasilta kankailta jotenkin olettaa vähän parempaa laatua!

  VastaaPoista
 4. Ihana pussukka! Onko malli oma vai jollain kaavalla? Minä olen täysi tumpelo toimimaan ilman kaavoja...

  Samaa mieltä Saimi-housuista, meillä kelpaavat jopa erittäin kriittiselle 5veelle. Itse korotan housuja takaosasta muutamalla sentillä, vaippailevalla vielä hitusen enemmän. Remppavaon vilkkuminen tosiaankin ärsyttää!

  VastaaPoista
 5. rusina jossain-joskus näin vähän tuon tapaisen pussukan eli tosi hyvä lähde! Piirsin sen ideakirjaan kun tykkäsin tuosta tumpunpidikkeiden käytöstä. Tästä tuli just sen kokonen minkä kokonen jämäpala oli muruneulosta :D Ei ole vuoritettu niin kuin pussukat yleensä, joten onnistuu takuulla ilman kaavoja.

  VastaaPoista